Logotyp

Welkom bij de NTSV!

Genieten van schaatsen op natuurijs.

Bij de NTSV ben je om te genieten van schaatsen op natuurijs in binnen- en buitenland. Zowel op onbegaan als gebaand ijs. In het buitenland meestal in Duitsland of Scandinavië.

De vereniging bevordert (de organisatie van) het verkennen van natuurijs en het maken van schaatstochten, en bevordert de training om het hoofddoel te verwezenlijken, zoals het schaatsen op kunstijsbanen. Dit zowel met de eigen vereniging als in samenwerking met derden.

De vereniging ondersteunt andere activiteiten die het hoofddoel ondersteunen en/of die leden ook uitvoeren als er niet kan worden geschaatst. Bijvoorbeeld een droogtraining, een navigatiecursus en het gezamenlijk fietsen, kanovaren in de zomer.

Voorlopig ligt de nadruk op de volgende activiteiten:

1. Het delen van informatie over natuurijs(-vorming) via www.skridsko.net.

Ben je geen lid, dan zie je informatie die minimaal 5 dagen oud is; ben je wel lid, dan zie je actuele informatie. Het gebruik van deze informatie is voor eigen verantwoording en risico. Je mag je alleen kenbaar maken als NTSV-lid bij een NTSV-activiteit.

2. Organisatie van ijstochten over onverkend ijs in Europa, waaronder Nederland.

We doen dit alleen met leden die de klassificatie "NTSV buitenland" hebben. Voor het verkrijgen van deze klassificatie heb je een "ouder-lid" nodig, en/of je doet een introductiecursus (dit is inclusief de gehuurde/eigen uitrusting "Zweedse stijl").

3. Het breed ondersteunen van veiliger schaatsen in Nederland.

De NTSV propageert dat iedereen die in Nederland schaatst op gebaand ijs minimaal een helm en ijspriemen draagt en een werplijn heeft. Daarnaast waterdicht verpakt in een rugzakje met heupriem een paar lichte wandelschoenen, een handdoekje en een paar droge sokken en bijbehorende plastic zakken voor droge warme voeten in natte schaatsschoenen, en/of voor het afleggen van een langere afstand langs het ijs over land.

Wie gaat het bij ons leuk vinden? Mensen die al schaatsen op schaatsbanen en de rondjes beu zijn. Er zijn qua beleving en organisatie overeenkomsten met (berg-)wandelen, het maken van (fiets-)tochten, orientering, trektochten in de vrije natuur, kanovaren en zeilen op zee en toerroeien. Ook piloten die schaatsen. Meestal kan een gedeelte van de reeds gebruikte sportuitrusting ook voor het toerschaatsen worden gebruikt.

Bij deelname aan NTSV-activiteiten conformeert men zich ten minste aan de lokaal geldende regels, maar altijd met inbegrip van het volgende. Leden schaatsen veilig. Elk lid is daarvoor zelf eindverantwoordelijk en leden dienen dus handelingsbekwaam te zijn volgens de wet van het land waar men verblijft en voor de Nederlandse wet. Leden die niet handelingsbekwaam zijn, dan wel jeugdleden, schaatsen niet, dan wel onder begeleiding van ouder, voogd of door de wet toegestane begeleiding.

De NTSV is een schaatsvereniging met ruim 60 leden (december 2023).

De vereniging is 22 november 2016 opgericht; het seizoen 2016/17 waren de eerst NTSV-tochten en de eerste algemene ledenvergadering was op 5 november 2017.

 

ArtikelID:  37455

 

Päivitetty 2023-12-21

Auratut radat

  •  Thialf IJsstadion (Heerenveen) (2024-07-12)
Länk till karta med plogade banor
Lisää jäähavaintosi! 
Skridskobild