Skatable ice in Holland?
Meteo shows long term very cold weather due to north east winds.
This week the temperature is on average around zero, but clear sky at night gives widespread ice on Dutch [...]
Skatable ice in Holland?
20 Feb 2018
Ice is building up slowly in Holland, nearly all surfaces ice covered at night with clear sky, but in mild sunny weather melting away partly during daytaime. But [...]
Logotyp

Welkom bij de NTSV!

Genieten van schaatsen op natuurijs.

De Nederlandse ToerSchaats Vereniging NTSV heeft als doel het maken van mooie schaatstochten over natuurijs. Meestal over onbegaan, maar ook via gebaand ijs. Dit doen we zo veilig mogelijk. Zowel in Nederland als in het buitenland, waaronder Duitsland en Scandinavië.

De NTSV schaats volgens de Scandinavische veiligheidsregels van het toerschaatsen. Dat houdt onder andere in dat gebruik wordt gemaakt van een rugzak met droge kleding, priemen, schaatsstokken, reddingslijn en dergelijke.

Op deze site is beperkte informatie te vinden over de betekenis en inhoud hiervan. Daarnaast worden door de NTSV informatie bijeenkomsten georganiseerd (fysiek of via internet) en oefeningen gehouden voor het gebruik van priemen, reddingslijnen etc. De belangrijkste kennisoverdracht voor het veilig schaatsen vindt echter plaats tijdens de tochten zelf.

De NTSV hoopt hiermee de schaatsers prettige georganiseerde tochten te kunnen bieden en de kennis om zelfstandig veilig een schaatstocht te ondernemen over te brengen.

ArtikelID: 37455

 

Last updated 2022-11-20

Latest Ice observations

Skridskobild